Historiaa.

Kennel Loukasahon tarina lähtee ensimmäisestä Gordoninsetteristä Ronista.

Roni tuli monen mutkan ja päätöksen jälkeen. Ensimmäisenä seisojana oli tietynlaiset haasteet kouluttamisen suhteen mutta siitä sitten tuli ihan hyvä koira, Kokeissa KAME 2 x AVO2 ja AVO1 sekä Suomen Muotovalio.

Toistakymmentä vuotta Gordoneita sillä silmällä katsoneena niin on sellainen tunne että olen hyvän rodun valinnut itselleni, koska ei ole ollut mitään syytä vaihtaa rotua. Olen niiden kanssa metsästänyt metsässä ja pellolla sekä tunturissa ja kaikkealta olen aina saanut lintuja,varsinkin metsässä jossa vietän suurimman osan aikaani.

Loukasahon nimen olen antanut suvun omistaman alueen mukaan, Loukasaho ja Loukassuo on sellaisia alueita jossa käyn joka vuosi metsällä useita kertoja ja harvoin saan kävellä tyhjää. Siellä olen myöskin ampunut ensimmäisen linnun Ronin seisonnalle.

Olen metsästänyt enemmän ja vähemmän 30vuoden ajan joista puolet Gordonien kanssa, alussa lähinnä metsästin ajavien koirien kanssa enojen seurassa ja myöhemmin sitten itsekseen. Tämän lisäksi kuljin hirven pyynnissä mutta mikään muu metsästys muoto ei ole säväyttänyt minua niin paljon kuin tämä. Tuskin metsästäisin näin paljon, saatikka kasvattaisin koiria jos minulla olisi vaikka ajokoira.

Kasvattaminen tuli minulle, kun sain ensimmäisen naaras koiran (Kia). Se on kennelin kanta narttu. Kia on minun mielestä loistava koira, se tiedottaa ja on hyvä linnun löytäjä sekä periyttänyt tosi hyviä pentuja, myöskin voittajaluokan koira KATU/KAKE.

Kasvatan sen takia koska käyttölinjaisia Gordoneita tulee Suomeen todella vähän.kasvattajana meriitit on seuraavat.

  • 1.1.2019 mennessä 7 omasta koirasta, 6 kilpaillut voittajaluokassa.
  • Nokkalanmalja 2013 & 2014 (kasvatustyöstä saatu palkinto)
  • Järjestänyt kahtena vuotena peräkkäin (2013-14), Gordoninsettereiden metsämestaruus kilpailu. Koe on myös Suomen historian suurimmat metsäkokeet.
  • 2013 Vuoden Gordoninsetteri Harrastaja
  • 2014 Vuoden Gordoninsetteri Kasvattaja toinen sija.
  • 2015 Vuoden Gordoninsetteri Kasvattaja kolmas sija.
  • 2016 Vuoden Gordoninsetteri Kasvattaja kolmas sija.
  • 2016 kuuluin Suomen maajoukkueeseen, kisa koirana Loukasahon Baileys. Suomi sijalla 4.
  • 2017 Vuoden Gordoninsetterikasvattaja
  • 2018 Gordon Race rotumestaruudessa tupla voitto. GR1 + AVO1 Loukasahon Gloria ja GR2 + AVO2 Øens Betty Blue ohj Tero Soronen

Pennun ottajille:

Autan mielelläni ja opastan koiran kouluttamisen saloja, mutta kaikki lähtee liikkeelle vapaa ehtoisuudesta pyytää sitä ja osallistumalla järjestettäviin pentue tapahtumiin. Kaikista tärkein aika on pennun ensimmäinen vuosi, koulutus alkaa heti kun koira tulee uuteen kotiin. Mikäli koiran kouluttamisen aloittaa vasta vuoden päästä, on ikävä kyllä vuoden myöhässä.