Koe kertomuksia vuodelta 2016

Kajaani 28.8.2016

Loukasahon Elysion

Aivan riittävää, kontrolloitua metsähakua. Nuori koira "kipinä" puuttuu. Toisessa erässä pääsee tietolinnuille. Hiukan epämääräinen lintutyö. Linnut lähtevät ilman avanssia ja koira on rauhaton lintujen siittyessä NUO3

Kari Tuikkala

Lapua 18.9.2016 Voittajaluokka

Loukasahon Cheribella Charna

Bella hakee vauhdikkaasti ja energisesti hyvällä, yläpäisellä tyylillä. Haku on säännöllistä, tuuleen tukeutuvaa ja kohtuullisen laajaa.

Ensimmäisessä erässä ei todeta lintuaj, mutta toisen erän lopulla Bella ottaa ojanvarteen kiinteän seisonnan, jota korjaa kerra. Käskystä Bella tekee terävän noston ojaan, josta siivittyy fasaani. Ohjaaja pudottaa linnun varsin lähelle. Bella pysyy tilanteessa hyvin paikoillaan ja tekee luvan saatuaan hyvän, nopean noudon. Hienolla työskentelyllään Bella jää odottamaan mahdollisia haastajia kilpa kumppaneistaan.

Päivän voittajaluokka ratkeaa ilman matsausta, ken haastajaa Bellalle ei löydy. Voittajaluokan ensimmäisen palkinnon lisäksi anana Loukasahon Cheribella Charnalle erinomaisen hakutyöskentelyn ja lintutyön perusteella sertifikaatin.

Juha Rutanen

MRP-CUP 14.10.2016

LOUKASAHON GLORIA

Gloria hakee hyvällä vauhdilla ja tyylillä. Toisessa erässä häviää linnut parilleen ja sama toistuu kolmannessa erässä kahdesti. Neljännessä erässä ottaa seisonnan fasaanille, jonka nostaa halukkaasti lentoon. Koira jää käskystä paikalleen. Gloria saa tänään NUO2 palkinnon.

Harri Huhtala

LOUKASAHON BAILEYS

Baileys hakee hyvällä vauhdilla ja tyylillä. Kuvio saisi olla selkeämpi. Toisessa erässä ottaa epävarman seisonnan, mutta lintua ei saada siivitettyä. Myöhemmässä vaiheessa koira siivittää samassa paikassa kaksi fasaania. Neljännessä erässä Baileys ottaa seisonan, nostaa halukkaasti ja jää paikalleen ammuttaessa. Lintu putoaa. Baileys ottaa uuden seisonnan ja nostaa halukkaasti. Fasaani lähtee, mutta tilanteessa ei ammuta. Baileys laitetaan noutoon, mutta etsinnäistä huolimatta lintua ei löydy. Baileys saa noutotodistuksella AVO2 palkinnon.

Harri Huhtala

ELIT 2016

Loukasahon Cheribella Charna

Charna hakee erittäin hyvällä vauhdilla ja tyylillä. mutta olisin osittain toivonut laajempaa hakua. Charna jaksaa hyvin kaksi tuntia. Koiralla on mahdollisuus fasaanikukkoon ojassa. Molemmat koirat häviävät ajaan ja kukko siivittyy, tunti ja 50min päästä Charna katoaa isoon kanavaan. Ohjaaja menee katsomaan, eikä koiraa löydy. Hetken päästä kolme fasaania siivittyy takanamme kanavasta, jolloin Charnakin ilmestyy. viiden minuuutin päästä Charna ottaa uuden seisonnan. Ohjaaja saa toiminta luvan. Charna nostaa räväkästi suoraan linnulle ja fasaani siivittyy. Ohjaaja ampuu linnun alas ja koira on rauhallinen. nouto kestää kauan ja ohjaaja saa luvan vähän tukea koiraa, Charna löytää linnun keskeltä kanavaa ja tuon sen ohjaajalle

ELIT 2

Mikael Grahn