Kokeet 2013

Loukasahon Baileys "Luna" 31.8.2013

Ensimmäisessä erässä Luna Hakee muuten hyvin, mutta toivoin hieman lisää laajuutta. Toinen erä oli haun osalta jo huomattavasti parempaa. Kolmannessa erässä hyvä haku jatkuu ja Luna saa seisonnan suon laitaan. Se tarkentaa ja nostaa hyvin - lintu oli jäädä koiran suuhun. Luna on laukauksen jälkeen suhteellisen rauhallinen . NUO1 Onnittelut (Jukka Liimatta)

Goango Black Antonius "Roni" 1.9.2013

Roni hakee kaikkiaan kolme erää. Joissa se esittää kokeneen koiran työskentelyä - niissä ei turhia höntyillä. Ensimmäisen erän lopulla sillä on tulekseton seisonta. Toisessa erässä lintu karkottui seisonnalta. Kolmannessa erässä se saa seisonnan suon reunassa. Hieman häntä heiluu, mutta sitten kiinteytyy. Ohjaaja epäilee pupua. Hyvä nosto siivittää kuitenkin ison ukkometson, laukaus (olisi jopa ollut pudotettevissa) Roni hieman rauhaton . Noutotodistus AVO2 ja kokeen paras. Samalla Ronista tuli Muotovalio. Onnittelut (Jukka Liimatta)

Loukasahon Baileys "Luna" 14.9.2013

Baileys hakee hyvää myötätuulihakua, vauhtia, temperamenttia ja ohjattavuutta riittää. Selvää luokkahakua. Baileys ottaa korkea-asentoisen seisonnan. Lähestyessä koiraa kuulen siiveniskun ja näen pienen välähdyksenkin, mutta lintua en pystynyt toteamaan. Tilanteessa ammutaan ja koira on täysin paikalla. Tämän jälkeen Baileys tekee vielä pitkän jäljityksen selvästi kuumalle jäljelle, mutta en voi tätä hyväksyä lintutyöksi. Baileys jatkaa hyvää hakua, ja tiivis seisonta purkautuu nostosta tuleksettomana. Kolmannessa erässä Bailyes törmää koppeloon, jota se kunnioittaa. Neljännessä erässä hyvä haku jatkuu ja tälle koiralle on helppo ennustaa hyvää tulevaisuutta koesaralla. 
AVO 0 (Juha Kojonen)

Goango Black Antonius "Roni" 15.9.2013

Roni on isonkokoinen uros, jonka tyyli ja vauhti ovat rodunomaisen erinomaista. Haku on laajaa, mutta tuloksellista. Aina kun Roni on kateissa, ohjaaja osaa hakea oikeasta suunnasta. Ensimmäisessä erässä Ronilla on seisonta, joka on tyhjä. Myöhemmin Ronilla on uusi hieno seisonta, josta nostaa hyvin, ei lintua. Roni korjaa oikein tuulen alle ja ottaa uuden seisonnan. Lintu karkoittui, ei pudotusta!!! Roni on paikallaan. Toisessa erässä koiralla on jälleen seisonta. Lähestytään seisontaa, jolloin metso karkoittuu sivulta, Roni jatkaa seisontaa, jolloin metso joka oli piikissä, karkoittui. Ohjaaja ei ammu? Roni pysyy hyvin paikallaan. Kolmannessa erässä Roni merkkailee, mutta metso karkottui ennen kun Roni saa seisonnan. Myöhemmin koira katoaa ja löydetään seisonnalta. Se lähtee jäljitykseen ja ottaa uuden seisonnan. Lähestyessämme Metso karkaa alaoksalta. Käskystä Roni pysyy paikallaan, laukaus tulee hieman myöhässä, ei pudotusta. Ohjaaja esittää voimassa olevan noutotodistuksen. Hakua aikaa 80min, AVO1 - palkinto (Ari Jaatinen) Gordoninsettereiden Metsämestari 2013

roni_fasulla.jpg